Kaleiwerken West-Vlaanderen

Kaleiwerken

Ben je op zoek naar een aannemer in kaleiwerken? Plannen om je gevel te laten kaleien? Dan zit je hier goed. Meesterklusser uit West-Vlaanderen levert diverse soorten kaleiwerk. U kan bij ons terecht voor het kaleien van zowel de binnen als buitenmuren. Wij beheersen de techniek als geen ander en hebben meer dan 30 jaar ervaring!

Kaleien binnen en buitenmuren

Kaleiwerken zorgt voor een goede bescherming van je gevel tegen diverse weersomstandigheden zoals regen en vocht. Kalei beschermt je gevel zonder hem volledig af te sluiten wat de gevelsteen. Het is eveneens een zeer onderhoudsvriendelijke techniek. Een goed aangebrachte kalei op een gezonde ondergrond heeft een zeer lange levensduur.

Wat is kaleien?

kaleien1
Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister met een blokborstel op de muur wordt aangebracht.
Bovenop de kalklaag kan nog een kalkverf aangebracht worden, die dan de kleur bepaalt van het pleisterwerk.
Kaleiwerk wordt veelal gebruikt voor het renoveren van oude gebouwen, zoals bv. hoeves, doch, kalei kan ook toegepast worden bij het uitwerken van uw nieuwbouwproject.
Kalei of kaleisel laat de structuur van het onderliggend muurwerk doorschemeren.
Het is hoofdzakelijk een toepassing voor het exterieur en het gebeurt omwille van beschermende en /of decoratieve doeleinden.

 

Kalei bekeken vanuit 3 aspecten : historisch, esthetisch en technisch.

 

Kaleiwerk west vlaanderen

Historisch gezien leerden we de techniek, vooral kennen door de landbouwers. Elk jaar rond Pasen kalkten deze hun stallen wit om zo de muren te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Zij gebruikten eigenlijk een soort kalkverf, maar na enkele jaren ontstond hierdoor een soort zuivere kalkpleister van enkele mm’s dik. Zo ontstond het typisch kalei-effect op esthetisch gebied. Dit wil de huidige generatie in één keer bekomen. Daarom voegt men een vulstof, zoals zandkorrels, toe om het kalei – effect direct te bekomen.

Een tweede aspect is het esthetische. Op de gevel(stenen) zorgt de kalei voor een schemerig effect, dit door een pleisterlaagvan enkele mm’s.Daarbij onstaat door de blokborstel ook het strepeneffect. Kaleiwerken geeft een mooi en rustiek uitzicht, hierdoor is deze techniek dezer dagen zeer populair in de restauratiewereld.

Een derde en laatste aspect is het technische gedeelte. Dit is misschien wel het belangrijkste aspect van een kalei. Deze zorgt namelijk voor goede bescherming van de gevel tegen de weersomstandigheden zoals slagregen. Daarnaast is een kalei zeer dampopen. Doordat het om een vrij dunne pleister gaat, kunnen zouten relatief vrij gemakkelijk door de kalei migreren. Dit zorgt als geheel voor een goede muurhuishouding!

Kaleitechniek toepassen in West-Vlaanderen

Kaleien heeft dus als voordeel dat het de gevel tegen tal van weersomstandigheden beschermt. U droomt van een mooie gevel? De Kaleispecialist uit West-Vlaanderen is ervaren in deze eeuwenoude techniek, zo krijgt je woning in een mum van tijd een totaal nieuwe en rustieke look. Door de kakeitecniek als werken toe te passen krijgen je muren een degelijke behandeling en afwerkingslaag.

Contacteer ons voor de prijs van alle kaleiwerk

Wenst u meer info over de prijs voor het kaleien van je binnen of buitenmuren, de kaleitechniek of het kaleien van je gevel in West-Vlaanderen? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsofferte aan via ons contactformulier of mail naar: info@meesterklusser.be. Het kan nog sneller, bel ons op het nummer 0486/81 50 25

Meesterklusser voor kaleiwerken in de Provincie West-Vlaanderen, wij werken in Knokke, Brugge, Oostkamp en Torhout?  Zoek je een vakman om je muren te kaleien in Ieper, Mesen, Poperinge,  Vleteren of Wervik? Kaleien in  Zonnebeke, Avelgem, Harelbeke, Kortrijk, Menen, Gistel, Oostende of Diksmuide? Of heb je een vakman nodig voor Authetiek Kaleien in Nieuwpoort, Veurne, Hooglede, Izegem, Roeselare, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Ruiselede of Tielt? Bel ons!

Kaleiën de techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf met structuur als een dun stuclaagje met een blokwitter wordt aangebracht. De kalei laag is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. De kwasttechniek en de zuigkracht van de ondergrond bepalen mede de kleur nuance in de kalei laag. De kalei is een samenstelling van o.a. minerale grondstoffen en cement vrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk, die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd laten.

 

Meest bekeken pagina’s :

Badkamer renovatie – Kelderdichting – Metselwerk – Keukenrenovatie – Schrijnwerk – Oprit en terras laten leggen – Platte daken – Schilderwerken – Vochtbestrijding – Elektriciteitswerken – Afbraakwerken – Vloeren laten leggen – Faiance – Injecteren van muren – Kelderdichting Brugge – Kelderdichting Knokke – Keukenrenovatie Knokke-Brugge – Schilderwerken Brugge – Schilderwerken Knokke – Schrijnwerker Brugge – Schrijnwerker Knokke – Vochtproblemen Brugge-Knokke – Vochtproblemen West-Vlaanderen – Klusjesman West-Vlaanderen

Dankzij onze aantrekkelijke prijsstelling komen onze klanten uit de volledige Provincie West-Vlaanderen, o.a. uit : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, DJ Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede, DJ Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem , Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke tot uit Zwevegem