Vochtproblemen oplossen

Vochtproblemen oplossen

U bent in Home > Diensten >  Vochtproblemen oplossen/laten behandelen

Heel wat huizen hebben vochtproblemen die om een oplossing vragen. Dat geldt ook voor kelders. Vocht laat u het best behandelen door mensen die gespecialiseerd zijn en over goed probleemoplossend materiaal beschikken of oplossingsgericht zijn.

Het is vaak niet zo moeilijk om te constateren dat er een vochtprobleem is. Je krijgt te maken met zwarte vlekken op het behang, schimmel, water in de kelder … Vocht in huis moet je serieus nemen want vocht is niet alleen slecht voor uw woning maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.  Als je vocht niet laat behandelen krijg je te maken met hout dat gaat rotten, er verschijnt schimmels , verf en behang beginnen af te schilferen…

Hoe herkent u een vochtprobleem?

  • Een muffe geur
  • De was in huis droogt minder snel
  • Behang of stucwerk komt los
  • Vocht en schimmelplekken
  • Condens op ramen en andere koudere oppervlakten
  • Hoger energieverbruik

Wij zijn expert in vochtproblemen oplossen

Voor elk vochtprobleem hebben we een de juiste oplossing en methode voor handen.

Hoe lossen wij deze problemen op? Daar zijn verschillende manieren voor:

  1. door het probleem grondig te analyseren en de oorzaken aan te pakken
  2. door u een praktische oplossing te bieden

Wat zijn de oorzaken van vocht?

Veel vochtproblemen worden veroorzaakt door onvoldoende ventilatie. Weet dat een gemiddeld gezin ongeveer 10 liter vocht per dag produceert. Daarnaast kan optrekkend vocht een groot probleem vormen. Optrekkend vocht komt meestal via funderingen, op de muur de woning binnen. Het vocht trekt via de wanden en muren omhoog. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door een combinatie van een hoge waterstand en de zuigende werking van het opgaande (verticale) metselwerk. Vocht kan ook door condens ontstaan, door bijvoorbeeld douchen of wassen.  Wanneer er geen goede ventilatiemogelijkheden zijn, slaat de vochtige lucht als condens neer op oppervlakten zoals ramen, muren of kelders. Er kan ook vocht optreden door een lekkage, maar dit merk je snel.  In de meeste gevallen is een lekkage het gevolg van een bouwfout of veroudering van de woning. Hierbij denken we aan een kapotte lekke waterleiding of een lekke afvoer.Welke vochtproblemen moeten er behandeld worden?

Vocht gezien? Zorg meteen voor een oplossing

Als je plots vocht ontdekt in je muren en het het vocht omhoog komt moet het probleem meteen onderzocht worden. Of het nu gaat om mos, algen of optrekkend vocht, een slechte waterafvoer, slecht voegwerk, een slechte of verouderde constructie, schimmelvorming … De vochtproblemen meteen oplossen is zeer belangrijk, maar er komt veel bij kijken. Niet enkel de vochtwerende methode, de procedure, de vloeistoffen of het materiaal dat gebruikt wordt om het vochtprobleem te behandelen is een belangrijke factor om de problemen op te lossen ook het kiezen van de vochtbestrijder is belangrijk!

Meestal is de keuze van de vochtbestrijder het moeilijkst, meestal heb je de vochtbestrijders  die je terugvindt via het internet nog nooit aan het werk gezien of ken je ze helemaal niet. Je stelt je al gauw de vraag , zal de vochtwerende firma de juiste werken uitvoeren die je hebt gevraagd ? Zal het vochtprobleem aan het afgesproken tarief gedaan worden, zal de aannemer zijn beloftes nakomen? Krijg je garantie op de werken? Allemaal vragen die zeer moeilijk te beantwoorden zijn als je de  vochtwerende firma niet kent. De belangrijkste taak van een professionele vochtbestrijder is dat hij de oorzaak van het vocht kan achterhalen, een vochtwerende barrière tegen optrekkende vocht kan plaatsen, en de  exacte methode van het injecteren kan bepalen want dat verschilt van situatie tot situatie.

Contact

Zit u dus met vochtproblemen, dan moet u deze snel laten behandelen. Is het doorslaand vocht, condensatievocht of opstijgend vocht? : Vochtproblemen lossen zichzelf niet op; Contacteer een  professionele vochtbestrijder ga naar onze contactpagina, mail naar: info@meesterklusser.be of nog sneller bel ons: 0486/81 50 25 . Wij we hebben jarenlange ervaring in het behandelen van vochtproblemen en we lossen het op door gebruik te maken van de beste materialen om uw woning in een mum van tijd terug vochtvrij te krijgen!

Tags :

Klusjesman Brugge – Klusjesman Knokke – Klusjesman Oostkamp –  Klusjesman Damme n  – Klusjesman Blankenberge Badkamer renovatie – Kelderdichting – Metselwerk – Keukenrenovatie – Schrijnwerk – Oprit en terras laten leggen – Platte daken – Schilderwerken – Vochtbestrijding – Elektriciteitswerken – Afbraakwerken – Vloeren laten leggen – Faiance – Injecteren van muren – Kelderdichting Brugge – Kelderdichting Knokke – Keukenrenovatie Knokke-Brugge – Schilderwerken Brugge – Schilderwerken Knokke – Schrijnwerker Brugge – Schrijnwerker Knokke – Vochtproblemen Brugge-Knokke – Vochtproblemen West-Vlaanderen – Klusjesman West-Vlaanderen